بازار خودرو

با رفع مشکلات واردات خودرو مختص جانبازان حالا شاهد رونق گرفتن بازار سیاه خریدوفروش حواله این خودروها هستیم.

در شرایطی که واگذاری یا خریدوفروش حواله خودرو مختص جانبازان به افراد غیرعادی ممنوع و غیرقانونی است، اما حواله‌های آن‌ها به قیمت ارزان‌تر برای فروش در پلت‌فرم‌های خرید و فروش خودرو عرضه می‌شود. برای صحت‌سنجی این ادعا کافی است به پلت‌فرم‌های آگهی‌ فروش حواله خودرو یا سکوهای خریدوفروش کالا و خدمات سری بزنیم تا با تعداد زیادی از این آگهی‌ها مواجه شویم.

در بیشتر این آگهی‌ها، حواله خودروهایی که در بازار ۶ تا ۱۰‌ میلیاردتومان خریدوفروش می‌شوند، تقریبا بالای یک‌میلیارد تومان قیمت خورده‌اند. برای نمونه، در یکی از این تبلیغات، حواله خودرو «تویوتا ونزا» یک‌میلیارد و ۷۵۰‌ میلیون‌تومان برای فروش عرضه شده است.

این در شرایطی است که قیمت این خودرو در بازار هم‌اکنون در حدود ۷ ‌میلیاردتومان است. در آگهی دیگری، حواله «تویوتا کمری» که در جزئیات آن قید شده که گیربکس آن اتوماتیک است، یک‌میلیارد و ۶۵۰‌میلیون‌تومان قیمت خورده است؛ با این ‌حال اگر شخصی قصد خرید این خودرو را در بازار دارد، خرید آن بیش از ۷ ‌میلیاردتومان برای وی آب می‌خورد.

شخص دیگری قیمت حواله «تویوتا وایلندر» را یک‌میلیارد و ۲۰۰‌ میلیون تومان اعلام کرده و در جزئیات آن نوشته که این خودرو معاف از مالیات و عوارض گمرکی است. این خودرو را هم در بازار خودرو ایران می‌توان به بهای بیش از ۶‌ میلیاردتومان پیدا کرد.

در سال جاری برای تسریع روند واردات خودرو مختص جانبازان و رفع مشکلات آن، معاون اول رئیس‌جمهوری، آیین‌نامه واردات خودرو خارجی را ابلاغ کرد. مرور این ابلاغیه نشان می‌دهد که سقف ارزش خودرو وارداتی برای جانبازان بالای ۷۰ درصد ۳۵ هزار یورو، برای جانبازان ۷۰ درصد ۳۰ هزار یورو و جانبازان ۵۰ تا ۶۹ درصد ۲۵ هزار یورو تعیین شده است.

افراد مشمول هم از دو روش می‌توانند برای واردات خودرو اقدام کنند؛ اول این‌که، فرد جانباز به‌صورت مستقیم اقدام به ثبت‌سفارش در سامانه جامع تجارت کند و دوم این‌که به شرکت‌های معتبر وکالت دهد که بر این اساس نیازی به تامین ارز توسط جانبازان نخواهد بود.

آخرین وضعیت ثبت‌نام خودروهای وارداتی جانبازان هم که از سوی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در اردیبهشت امسال اعلام شده، نشان می‌دهد ۱۴ هزار جانباز ۵۰ درصد و بالاتر مشمول قانون برای دریافت خودرو خارجی پرونده تشکیل دادند که ثبت‌سفارش ۹ هزار جانباز قطعی شده است و همچنین حدود ۸ هزار خودرو خارجی برای جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر مشمول قانون، در فرآیند ترخیص گمرک قرار دارد.

با این اوصاف، هرچند آمارها از بهبود وضعیت واردات خودرو مختص جانبازان خبر می‌دهد، اما در کنار آن به‌دلیل سیاست‌گزاری‌های ناکارآمد، بازار سوءاستفاده هم داغ شده که تبعاتی را به‌دنبال داشته است.

این شرایطی درحالی به‌وجود آمده است که تا قبل از توافق ایران با آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای، نرخ ارز به‌شکل قابل توجهی از مرز ۱۰۰ هزارتومان عبور کرد و لحظه‌ای در حال افزایش بود و به‌تناسب، قیمت خودرو نیز صعودی بود و خبری از خرید و فروش در بازار خودرو نبود. اما حالا بعد از گذشت چند روز از امضای توافق ایران با آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای، بازار سرمایه مانند طلا و ارز روندی نزولی را در پیش گرفته و نرخ ارز به‌زیر ۱۰۰ هزارتومان بازگشت تا ترمز روند صعودی قیمت خودرو را بکشد. درچنین شرایطی شاید بتوان گفت که باید منتظر روند کاهشی قیمت خودرو در بازار باشیم. اتفاقی که شاید بتواند پای مشتریان بیشتری را به‌بازار خودرو باز کند.

کاهش قیمت‌ها در بازار خودرو

خودروهای داخلی در آخرین روز هفته گذشته افت بهای یک تا ۱۰ میلیون‌تومانی را تجربه کردند. جایی که ری‌را (۱۴۰۴) با ۱۰ میلیون‌تومان کاهش یک‌میلیارد و ۷۴۰ میلیون‌تومان، شاهین (سانروف و ESP) (۱۴۰۴) با ۱۰ میلیون‌تومان کاهش یک‌میلیاردتومان، اطلس (با سانروف) (۱۴۰۴) با ۶ میلیون‌تومان کاهش ۶۶۸ میلیون‌تومان، کاپرا دو کابین (۱۴۰۴) با ۵ میلیون‌تومان کاهش یک‌میلیارد و ۷۸۰ میلیون‌تومان، سورن دوگانه (مخزن بزرگ) (۱۴۰۴) با ۵ میلیون‌‎تومان کاهش ۹۲۸ میلیون‌تومان و پژو ۲۰۷ پانوراما ارتقایافته (۱۴۰۴) با ۴ میلیون‌تومان کاهش یک‌میلیارد و ۱۸۴ میلیون‌تومان قیمت‌گذاری شدند.

همچنین در میان خودروهای مونتاژی شاهد افت بهای ۱۰ تا ۳۰ میلیون‌تومانی بودیم. جایی که فیدلیتی پرستیژ ۵ نفره (۱۴۰۴) با ۳۰ میلیون‌تومان کاهش ۳ ‌میلیارد و ۳۰۰ میلیون‌تومان، فیدلیتی پرستیژ ۷ نفره (۱۴۰۴) با ۳۰ میلیون‌تومان کاهش ۳ ‌میلیارد و ۴۰۰ میلیون‌تومان، کی‌ام‌سی J۷ (۱۴۰۴) با ۲۰ میلیون‌تومان کاهش ۲ ‌میلیارد و ۸۰ میلیون‌تومان، هایما S۸ (۱۴۰۴) با ۱۵ میلیون‌تومان کاهش ۲ ‌میلیارد و ۳۵۰ میلیون‌تومان و فردا SX۵ (۱۴۰۴) با ۱۰ میلیون‌تومان کاهش یک‌میلیارد و ۵۲۰ میلیون‌تومان خرید و فروش شدند.

در گروه خودروهای وارداتی نیز شاهد افت بهای ۵۰ میلیون‌تومانی بودیم. جایی که ارزش کیا اسپورتیج توربو (۲۰۲۵) با ۵۰ میلیون‌تومان کاهش به ۶ ‌میلیارد و ۵۰ میلیون‌تومان، تویوتا bz۴X ۶۱۵ پرو (۲۰۲۴) با ۵۰ میلیون‌تومان کاهش به ۴ میلیارد و ۳۵۰ میلیون‌تومان و فولکس تی‌راک ۱۵۰۰ سی‌سی توربو (۲۰۲۴) با ۵۰ میلیون‌تومان کاهش به ۴ میلیاردتومان رسید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار